Cattery Hamana

Cattery Hamana

Welkom bij huize Hamana

Nieuws

Yuki met de kleintjes

De kittens zijn er!

18 januari 2023

Vanmiddag om half 3 begon de bevalling. Yuki ging in de kraamkist liggen en wist precies wat ze moest doen. Kitten 1 en 2 kwamen snel ter wereld. Na een pauze kwamen 3 en 4. Nummer 5 liet bijna een uur op zich wachten en kwam in stuit. Alle kittens hebben een gewicht tussen de 94-124 gram. Yuki deed het super voor haar (en ons!) eerste keer, we zijn enorm trots op haar!

De kittens van Hamana
Yuki en Ties

Yuki’s date

19 november 2022

Na drie keer op en neer rijden naar Reek, is het toch eindelijk gelukt tussen Yuki en Ties (Famous Fellow Floris van ’t Reekschebos). Ties is een enorm lieve blue tabby Ragdoll kater met een prachtige vacht. Hij heeft in het verleden al voor mooie en gezonde kittens gezorgd. Wij kijken dan ook heel erg uit naar Yuki’s eerste nestje. Het is nog even wachten op de röntgenfoto in januari tot we 100% zeker weten of ze zwanger is. We hebben dan ook gelijk een inschatting van hoe groot het nest ongeveer wordt.

DNA-pakket

DNA-uitslag

26 juli 2022

Na lang wachten en veel gerommel van de internationale post, zijn dan eindelijk de DNA-uitslagen binnen. Beide dames zijn gezond verklaard en zijn geen dragers van de erfelijke ziektes bekend bij beide rassen. Ook is bevestigd dat zowel Yuki als Ginny verdunning bij zich dragen!

Yuki en Ginny liggen op bed

Echografisch Onderzoek

23 juni 2022

Vandaag zijn beide dames met een echo op HCM, PKD en CIN getest. Alles zag er goed uit en ze zijn vrij verklaard van afwijkingen. Geheel boven verwachting hebben ze zich voorbeeldig gedragen. Weer een stap dichter bij de eerste kittens!